KURS FOTOGRAFIJE

Predavač na obuci Damir Buzurović

 

1. Svetlost i ekspozicija – Temperatura boje – Pravac svetlosti ….

2. Svetlost i ekspozicija – Temperatura boje – Pravac svetlosti  + Intenzitet svetlosti ….

3. Blenda i vreme eksponiranja ….

4. ISO vrednosti – Histogram kao marker prazne bele i prazne crne boje ….

5. Modovi ekspozicije i karakter svetlosti ….

6. Senzor, tipovi senzora, dinamicki opseg, kolor modovi, tipovi fajlova ….

7. Objektivi - konstrukcija, glavne karakteristike, podela objektiva na tipove i klase prema žižnoj daljini i svetlosnoj moći - stabilizacija fotografije - praktična primena objektiva -  likovne posledice upotrebe različitih objektiva ….

8. Razvijanje RAW formata u fotografiju pomoću Photoshop-a,  doterivanje boja i tonova - korekcija ….

9. Retuš lica i tela,  selekcija/maske - promena veličine -  priprema za štampu - konverzija kolor fotografije u crno belu ….

10. Praktično snalaženje na ulici, preporučljiva foto-oprema, tipična i kritična mesta u Srbiji, pozicije, reagovanja, snimanja životnih situacija i portreta u eksterijeru i enterijeru, pripreme, realizacija, postprodukcija ….

11. Fashion fotografija ….

12. Macro fotografija ….

13. Fashion + macro fotografija (studio) ….

14. Kreativna upotreba blica – rasveta 1 ….

15. Kreativna upotreba blica – rasveta 2 ….

16. Kreativna upotreba blica – rasveta 3 ….

17. Stock fotografija – enterijer – eksterijer – predmeti …

18. Inovativnost, karakter, estetika, stil …. Kreativni haos, nagomilavanje elemenata ….

19. Post-produkcija ….

20. Post-produkcija ….

 

Kursevi računara

Da bi se vršila štampa materijala koji smo osmislili na računaru, mora se pripremiti na pravi način, kako bi se dobilo  baš ono što smo i zamislili  ̶  prave boje, detalji. Kako bi se ovaj proces  obavio na pravi način, na ovom kursu naučićete tajne pripreme za štampu.

Osnovne postavke programa, poboljšalje kvaliteta fotografija i slika, izrada vizit karti, plakata, postera i reklama kako za Internet prezentacije tako i za štampu (digitalnu, i klasičnu), fotomontaža. Izrada i primena vektorske grafike za štampu i animaciju. Priprema knjiga, novina i slikovnica za izdavaštvo.

Obuka u našem Obrazovnom centru traje 40 školskih časova i obuhvata rad u sledećim programima.

Adobe Photoshop
Photoshop predstavlja sinonim za programe za obradu rasterskih slika. Svojim mogućnostima se nametnuo kao standard u ovoj oblasti. Ovladavanje alatima za kreiranje, obradu i prezentovanje rasterskih slika programom Adobe Photoshop, osnove grafičkog dizajna, osnove pripreme rasterskih slika za štampu ili publikaciju na Internetu.

Adobe  Illustrator
Program Adobe Ilustrator vam obezbeđuje alatke pomoću kojih možete dobiti rezultate profesionalnog kvaliteta. Na ovom delu obuke ćete imati priliku da se upoznate sa radnom površinom, bojenjem objekata primenom providnosti i režimima mešanja. Radićete sa slojevima kao i njihovim redosledom, primenom efekata, tekstom i simbolima. Saznaćete kako da koristite vazdušastu četkicu, rad sa mrežom kao i trodimenzionalne efekte.

Adobe InDesign
InDesign je najsveobuhvatniji program za prelom teksta koji sadrži više strana. Na ovom delu obuke ćete imati priliku da naučite kako da otvorite dokument, šta je bitno kada dokument otvarate, kako da koristite razne vrste okvira (za tekst, sliku, boje...), kako da odredite stilove za različite delove teksta, kako da kombinujete tekst sa slikom. Upoznaćete se sa načinima crtanja, radom sa bojama, transparencijama, načinima za izradu tabela. Kurs obrađuje pripremu fajla za štampu kao i izvoz datoteka u format za štampu.

Po završetku ove obuke polaznici će biti osposobljeni da izrade kompletan korporativni identitet firme (logotip, memorandum, promotivni flajer, plakat, reklamu za časopis, bilbord, uzorak kataloga, knjigu, časopis).

 

“Look, listen and say” je uzbudljiv i no...

Read more...

FRANCUSKI JEZIK   Kurs Francuskog...

Read more...

Kurs italijanskog jezika sprovodi se po ...

Read more...

Kurs nemačkog jezika se izvodi po udžbeniku Schrit...

Read more...

ENGLESKI JEZIK: New Headway English Cou...

Read more...

Da li znate? da se Ruska federacija p...

Read more...